9/7/15

Sense camp mena de vergonya, el PP «rebaixa» el dèficit fiscal català de 15.000 milions a 1.300



Alicia Sánchez Camacho, amb l'informe, al Parlament.
Rebutja els càlculs del Govern, apunta que Hisenda el xifra en 7.700 milions i acaba acceptant només l'equivalent al 0,7% del PIB

"És la comunitat que menys aporta d'entre totes les que ho fan", afirma en un informe de rèplica al de l'executiu

 

El dèficit fiscal de Catalunya envers l'Estat espanyol és de 1.328 milions d'euros. Així ho assegura el PP Català (PPC) en l'informe Crónica de una verdad ocultada (pdf) que ha elaborat per desmuntar les afirmacions que el Govern formula a l'estudi Crònica d'una ofensiva premeditada, presentat la setmana passada. El partit d'Alícia Sánchez-Camacho reconeix que els càlculs del ministeri espanyol d'Hisenda quantifiquen el dèficit fiscal en 7.700 milions d'euros, però tot seguit avisa: "Si només es consideren despeses la ubicació de les quals depèn de decisions efectives de territorialització, el saldo fiscal de Catalunya és de -1.328 milions d'euros (0,7% del seu PIB)."

Els populars compten com a "decisions efectives de territorialització" partides com "prestacions per desocupació la localització de les quals depèn de circumstàncies dels ciutadans i no de decisions de les administracions públiques".

El PP explica que es nega a donar per bona la xifra de 15.000 milions d'euros de dèficit fiscal perquè "és una dada que calcula Catalunya en base a mètode flux monetari, perquè resulta més adequat a les seves pretensions, enfront a la doctrina que recomana el criteri càrrega-benefici". El partit reconeix que a l'informe governamental "es quantifica el saldo fiscal que surt de la utilització del mètode càrrega-benefici, que xifra en una quantitat molt menor, 11.087M€". I es queixa: "Però només es publicita el derivat del flux monetari, per afavorir les reivindicacions de Catalunya."

Els populars catalans també puntualitzen que, "en base al principi de solidaritat interterritorial, és lògic que les autonomies amb major capacitat econòmica, com Catalunya, tinguin dèficit fiscal". I, alhora, recorden que l'actual sistema de finançament va ser beneït pel Govern, integrat llavors pel PSC, ERC i ICV. També defensen que la reforma sol·licitada el 2013 "no té fonament".

El Prado, res a veure amb el MNAC
Entre d'altres aspectes, l'informe popular nega que es puguin equiparar les aportacions que l'Estat fa als museus d'El Prado o el Reina Sofía amb el MACBA o el MNAC catalans, ja que els primers "són institucions de titularitat i gestió única", mentre que els segons "tenen una titularitat en què hi concorren quatre administracions".
Aquestes afirmacions venen a tomb de l'estudi català, que denuncia que el pressupost espanyol per al 2015 "congela l'aportació en Cultura a Catalunya i, en canvi, el Prado, Reina Sofía, Thyssen i Teatro Real augmenten".

El PP acaba concloent: "En qualsevol cas, els pressupostos de l'Estat en matèria de Cultura no es realitzen en base a criteris territorials."

Rodalies a Tarragona i Girona
L'informe de l'executiu Mas també denuncia que, "mentre el Pla de Rodalies de Catalunya ha tingut una execució del 7%, el Pla de rodalies de Madrid s’ha executat en un 100%", i que "no s'han fet les noves estacions previstes (llevat de Sagrera Meridiana) ni cap de les infraestructures previstes" i que "als pressupostos estatals pel 2015 només hi ha prevista una partida de 30 milions (havien de ser 152)".

Davant d'aquestes constatacions, el PP afirma: "S'han posat en marxa les Rodalies a Tarragona i Girona, i millorat els accessos a Barcelona. L'Estat ha dedicat un total de 570 milions d'euros en aquesta legislatura a Rodalies, als que s'hi sumen 90 milions anuals de manteniment. A més, s'ha anunciat un nou Pla de Rodalies 2015-18, que inclou 900 milions d'euros per a Catalunya."
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario