9/3/16

Un ‘NOU CAMP NOU’ TRANSPARENT



Una comissió de nou membres encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu es va decantar per unanimitat per la proposta de la signatura japonesa Nikken Sekkei, amb un ampli arrelament a Catalunya liderat pels arquitectes Joan Pascual i Ramon Ausió, serà l'encarregada de dur a terme la reforma integral del nou Camp Nou.
Ells tindran el repte de construir el Estadi del futur, una obra d'una enorme complexitat, ja que s'haurà de dur a terme mentre el primer equip disputa les competicions habituals. El jurat va subratllar que la proposta destaca "per ser oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica. Descompon i tracta amb enginy la gran altura i amplitud fruit de la necessària ampliació".
Es ressalta també una vinculació amb l'estadi de Francesc Mitjans de 1957 en reproduir "la tan característica visió de la graderia i marquesina de tribuna", en el que poèticament es defineix com "un silenciós i contundent homenatge" a l'obra de l'arquitecte català. Segons sembla en les primeres imatges, el recinte no tindrà façana.
Bartomeu va dir que "la proposta presenta una subtil i molt estudiada intervenció de l'entorn per facilitar la circulació i aconseguir una diversitat d'usos urbans al Campus Barça".
Serà un Camp Nou per 105.000 espectadors (6.000 més que en l'actualitat), modernitzat, tot cobert, amb nombroses llotges corporatives i el seu cost s'ha fixat en 400 milions d'euros. Les obres hauran d'estar completades pel 2021. És a dir, el Barça jugarà envoltat de bastides durant quatre temporades.
L'elecció no va estar exempta de polèmica. El guanyador es va filtrar a mitjan tarda, mentre un dels grups a concurs estava encara realitzant la seva presentació. Això va generar la queixa contundent d'un d'aquests despatxos.
La presentació del projecte de construcció del nou Camp Nou es realitzarà en un acte públic en les properes setmanes.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario