13/7/16

Entrevista a CADELA LÓPEZ TAGLIAFICO, alcaldesa de Castelldefels, al diari EL PUNT - AVUI

Reproduïm l’entrevista de Rosa M. Bravo, publicada avui 13 de juliol

Candela López, fotografiada a la sala de plens de l'Ajuntament de Castelldefels 
Foto: R.M.B JOSEP LOSADA.
Lidera el quadripartit que va arrabassar 
l'alcaldia al PP, el partit més votat el 2015.







“El PP no ha fet inversions
tot i que hi havia recursos”

· El govern d'esquerres ha abordat entre altres la reforma
del barri de Vista Alegre i del poliesportiu de Can Roca

· L'alcaldessa lamenta haver de solucionar conflictes heretats, com
el contenciós amb la concessionària de la zona blava de la platja

· López es compromet a compaginar l'activitat
econòmica amb el descans dels veïns

La primera alcaldessa
Candela López, la primera alcaldessa que ha tingut la ciutat, cedirà la vara l'any vinent a la socialista Maria Miranda en virtut del pacte de govern. Va aterrar a la política el 2007 com a regidora de Joventut. És coordinadora comarcal d'ICV i ha treballat com a directora de projectes en una empresa dedicada a la importació comercial i com a responsable d'organització en recursos humans.

Quin balanç fa d'aquest govern insòlit en la història de la ciutat?
El resultat el veig molt positiu perquè establim una altra manera de governar amb la implicació d'altres forces polítiques; ja no és que cadascú porti la seva àrea sinó que entre tots tirem endavant l'Ajuntament. Ara més que mai demostrem que podem garantir la governabilitat millorant la ciutat.

Quins són els principals eixos de l'acció del govern?
Marquem les prioritats socials per fer una ciutat més justa. Ja des del primer moment hem establert ajudes a les famílies, beques menjador, mesures concretes per al circuit de lluita contra la violència de gènere, la dinamització econòmica de la ciutat, l'obertura del castell com a punt d'atracció. El PP no ha fet inversions, tot i que hi ha recursos, perquè és la política del partit: l'austeritat i reduir allò públic. Hem aprovat un milió i mig per al barri de Vista Alegre amb l'objectiu de reduir la desigualtat entre barris.

Han posat en marxa projectes de manera molt ràpida…
Perquè ja els havíem començat a treballar, sabem què necessita la ciutat. També tenim una inversió al poliesportiu de Can Roca amb una subvenció de la Diputació que el govern anterior s'havia compromès a executar i no ho va fer. Hem hagut de córrer per no perdre la subvenció d'1,2 milions. El PP va posar en risc moltes subvencions. Amb l'AMB hem negociat projectes com ara la reforma de la masia de Can Roca de Baix i la millora dels jardins del castell. Estem ampliant l'escola d'adults, estem millorant carrers i hem fet una reserva per a la reurbanització del barri de Bellamar.

En el mandat passat es va encallar la nova contracta de la brossa i la neteja viària. Es preveu fer una nova contracta?
Sí, des del primer moment s'ha treballat aquest tema; vam decidir que s'ha de parlar amb la ciutadania per veure quin és el millor sistema per a la ciutat i per garantir els llocs de treball actuals. Estem valorant diferents models de gestió, i el proper any tindrem un nou servei.

S'ha tancat el conflicte amb Valoriza per la zona blava i verda de la platja?
Quan vam arribar al govern ens vam trobar amb un contenciós de l'empresa i vam negociar. Hem aconseguit millores per a la ciutat per un cost més reduït del que hauria suposat el contenciós, pel que tenim un bon acord. Els veïns de la platja tindran unes millors condicions per poder aparcar davant de casa i els restauradors podran regalar tiquets als clients. És un primer pas per a aquesta temporada, però no tanquem la via de la municipalització.

El contracte venç el 2018...
Sí, estem avaluant per quant hauríem d'indemnitzar l'empresa i veure si ens surt a compte. El que no farem és que costi diners a la ciutat. La implantació va ser un desgavell, no es van tenir en compte les necessitats.

El nou concurs de les guinguetes s'ha trobat amb una sentència pel mig que condemna l'Ajuntament per no haver controlat els sorolls. Seran més durs amb el control del soroll?
La sentència mostra que el govern anterior no va fer res per controlar-ho. Veient les repercussions negatives que això tenia sobre els drets dels veïns, quan vam arribar al govern vam començar a treballar en el model de platja que volem. Vam definir diferents zones per permetre-hi segons quines activitats. Garantirem amb controls el compliment de la normativa.

També per als bars?
En el pla acústic de la ciutat definirem les zones amb els diferents límits d'emissió acústica. Anem cap a un model de consens, aconseguirem la tranquil·litat dels veïns garantint l'activitat econòmica de la ciutat.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario