3/3/19

Castelldefels obligarà a destinar el 30% dels pisos nous a habitatge protegit

Castelldefels vol fer com Barcelona i obligarà a destinar el 30% dels pisos nous o rehabilitats a habitatge de protecció oficial. El Ple municipal es va comprometre aquest dijous a tirar endavant la iniciativa i encarregar els estudis d’anàlisi de l’entorn necessaris per concretar la seva aplicació. La proposta, impulsada per la regidora de Movem Castelldefels i fundadora de la PAH al municipi, Ana Quesada, va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals.
 
Segons un estudi publicat fa uns dies pel Ministeri de Foment, Castelldefels és una de les ciutats amb l’habitatge més car de tot l’Estat. Paral·lelament, un informe recent de l’Ajuntament apunta que a Castelldefels hi ha un miler de famílies que necessiten urgentment habitatge i que el parc públic actual és insuficient per donar resposta a aquesta demanda.
 
“Els desnonaments i les dificultats creixents dels nostres veïns i veïnes per pagar els lloguers ens obliguen a explorar totes les opcions possibles per ampliar el parc públic d’habitatge assequible”, va destacar Quesada al Ple. La regidora va remarcar que, per complir amb el 15% d’habitatge protegit que marca la Llei catalana de l’Habitatge, Castelldefels hauria de destinar 6.000 pisos a habitatge públic el 2029.
 
La proposta de reservar el 30% a habitatge protegit de totes les noves construccions o grans rehabilitacions ja s’aplica a Barcelona, però també a altres grans ciutats com a París.
 
A Castelldefels, aquesta iniciativa –encara en fase preliminar– es va aprovar per unanimitat, però a Barcelona el PP hi va votar en contra. Per això, la portaveu del grup municipal de Movem Castelldefels, Candela López, tem que després de les eleccions del 26-M el Partit Popular canviï de postura. “Els tràmits necessaris fins a aprovar aquesta iniciativa es poden allargar fins al pròxim mandat", va alertar al Ple López. "L’únic que sabem del cert és que nosaltres no ens farem marxa enrere i continuarem defensant el dret a l’habitatge als carrers i les institucions”, conclou López.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario