27/8/20

Gairebé 800 empreses amb seu a Castelldefels han aplicat ERTO arran de la crisi de la Covid-19

Els expedients de regulació temporal d'ocupació presentats per la situació extraordinària de mesures contra la Covid-19 a Castelldefels afecten més de 4.000 persones

Els ERTO són procediments administratius que poden realitzar les empreses quan han de suspendre de manera temporal una part o la totalitat de la seva activitat, sigui per causes econòmiques, tècniques, productives, organitzatives o bé, la immensa majoria dels expedients presentats aquest any, derivades de força major.

Des del mes de març, nombroses empreses de la comarca i d'arreu han presentat aquest tipus d'expedients sota la cobertura de la situació extraordinària de mesures contra la Covid-19: més de 9.000 ERTO al Baix Llobregat, amb gairebé cent-mil persones afectades.
Pel que fa a Castelldefels, dels 812 expedients de regulació temporal d'ocupació presentats aquest any per empreses amb domicili social a la ciutat, la pràctica totalitat (792) ho han estat per causes de força major, és a dir, estan estretament lligades a la caiguda de l'activitat econòmica i comercial provocada per la pandèmia mundial.
Aquestes causes de força major a les empreses de Castelldefels que s'han traduït en ERTO han afectat 4.142 persones del total de 4.373. Es tracta, lògicament, de persones que no necessàriament resideixen a la ciutat.

L'hostaleria, el sector més afectat a Castelldefels
Per activitat, el nombre més gran de persones treballadores afectades per ERTO a les empreses amb seu a Castelldefels correspon a l'hostaleria (1.674 persones; el 38%), seguida pel comerç a l'engròs i al detall (680 persones; el 15,5%) i la construcció (352 persones; 8%).

A diferència del que succeeix si es mira la mitjana comarcal, on una de cada tres persones afectades per ERTO treballa a les indústries manufactureres, a Castelldefels aquest sector ha afectat únicament 194 persones, el 4,4%.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario