14/10/20

Les alcaldesses de Gavà i Castelldefels participen a la cimera d’alcaldes de les 100 Ciutats Intel·ligents

                                                             NOTA DE PREMSA

14 d’octubre de 2020

Amb el suport de la xarxa europea, 

les dues ciutats impulsen un projecte comú 

basat en la digitalització i l’economia circular

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la de Castelldefels, Maria Miranda, han participat avui a la Cimera d’Alcaldes dels municipis que formen part de la xarxa “Intelligent Cities Challenge” (ICC), una iniciativa de la Comissió Europea per potenciar les tecnologies emergents i impulsar mesures ambicioses per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i garantir el creixement, la sostenibilitat i la resiliència.

El passat mes de juliol, les ciutats de Gavà i Castelldefels van ser seleccionades per formar part del prestigiós grup de 100 ciutats europees que formen part de l’ICC, Durant els pròxims dos anys, el consorci constituït per l’ocasió pels dos ajuntaments rebrà l’assessorament d’experts i les eines necessàries per desenvolupar el projecte anomenat Circular Data Driven Cities.

Es tracta d’una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Gavà que compta amb un partenariat format per centres de recerca, societats públicoprivades i companyies privades: UPC, CETAQUA, Aigües de Barcelona i Tinkerers. La candidatura també va rebre l’aval d’una desena d’entitats socials i empresarials, entre elles CIMNE, Alteraid, GFI, Telefónica, Tech Friendly, AEBALL, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Innobaix, PEMB, i associacions de Gavà i Castelldefels.

 Els seus objectius principals són:

·         Crear una estratègia basada en l’economia circular i la digitalització.

·         Dissenyar un entorn virtual individualitzat on el ciutadà/na i empresa local puguin informar-se de la repercussió directa de les seves accions en relació amb l’empremta de carboni

·         Propiciar un ecosistema local format per agents de la quàdruplex hèlix  (administració, centres de recerca, empreses i societat civil) que permeti cocrear de forma innovadora les accions i les futures implementacions possibles.


La Cimera d’avui, emmarcada en la 18a Setmana Europea de les Regions i Ciutats celebrada telemàticament, ha permès inspirar, intercanviar opinions, aprendre i demostrar el compromís polític de les ciutats participants amb l’ICC.

En aquest sentit, ha assentat les bases per construir un fort lideratge polític de la xarxa a tota Europa,  i ha visibilitzat el suport de la Comissió Europea als  alcaldes i alcaldesses per tal que dirigeixin la seva economia local, les seves comunitats i la seva societat cap a un creixement digital sostenible i cap a la resiliència social, aprofitant els avantatges de l’última tecnologia.

Prèviament,  els equips tècnics dels ajuntaments de Gavà i Castelldefels van participar en el “1st ICC City Lab”, una formació intensiva on line impartida entre el 28 de setembre i el 2 d’octubre on les  ciutats de la xarxa  varen tenir l’oportunitat de conèixer-se i establir contactes. També es van facilitar els objectius, la metodologia i les eines de treball de l’ICC, així com informació sobre les iniciatives polítiques europees i les millors pràctiques inspiradores per les ciutats intel·ligents.

A partir d’aquest tret de sortida de l’ICC, Gavà i Castelldefels inicien els treballs per definir, dimensionar i implementar el Circular Data Driven Cities amb el qual  pretén crear una estratègia d’economia circular a partir de les oportunitats que ofereix la tecnologia més avançada.

 

 



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario