18/11/11

Alarma financiera espanyola

Aquest matí, la prima de risc d'Espanya 

marca un nou rècord i obre a 504 punts bàsics

La prima de risc d'Espanya ha començat la sessió amb un nou rècord, de 504 punts, el més alt des de la creació de l'euro i poc després s'ha tornat a enfilar fins als 520 punts. En una setmana en què els màxims històrics se superen dia rere dia, la prima de risc espanyola, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany al mateix termini, ha arrencat la sessió trencant el llindar dels 500 punts. El rendiment del bo espanyol s'ha elevat en l'obertura fins al 6,487%, mentre que el bo alemany se situava en un 1,840%.

La prima de risc espanyola ja ha superat el límit psicològic dels 500 punts, un nivell que en els casos d'Itàlia, Grècia o Portugal, ha marcat un punt de no retorn. 

Aquesta matinada, el Japó ha reclamat a Alemanya que accepti que el Banc Central Europeu faci de tallafoc. Angela Merkel, però, no és partidària d'aquesta opció. La cancellera alemanya reitera que la solució a la crisi del deute a la zona euro passa per un lideratge polític sòlid. Per això, vol pressionar els països endeutats a aplicar plans d'austeritat molt severs abans de cedir i admetre una emissió de moneda.

Després d'haver fregat dijous aquesta xifra, el risc d'Espanya es va moderar després que el Banc Central Europeu (BCE) es va decidir a comprar deute sobirà espanyol i 
va tancar en 460 punts bàsics.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario