15/11/11

Rajoy, diu: "Li recordaré a CiU que la Generalitat recapta el 50% de l'IVA i l'IRPF i que si creem ocupació tindrà més ingressos"

En una entrevista a 'El Mundo', el candidat del PP es compromet a respectar l'Estatut retallat pel TC


El diari El Mundo entrevista avui dimarts el candidat del PP, Mariano Rajoy. Al llarg de 4 pàgines, Rajoy exhibeix un to presidencial com a alternativa al mandat Zapatero. En clau territorial, el líder del PP deixa clar que no vol recuperar competències de les comunitats autònomes tot i la insistència dels entrevistadors, Casimiro García-Abadillo i Victoria Prego, que formulen dues vegades la mateixa pregunta.
Sobre l'Estatut, Rajoy es remet al Tribunal Constitucional. "L'Estatut de Catalunya es mantindrà tal com està?", pregunten els entrevistadors. I Rajoy respon: "L'Estatut de Catalunya és el que han aprovat els catalans i el Tribunal Constitucional ha interpretat".
Pel que fa a la proposta de CiU sobre el pacte fiscal, Rajoy assegura: "Li recordaré a CiU que a Catalunya la Generalitat té el 50% de l'IRPF, el 50% de l'IVA i el 58% dels impostos especials. I que si son capaços de fer una política econòmica que creï ocupació, tindrà més diners perquè recaptarà més IVA, més impostos especials i més impost de la renda. I li diré que no s'han d'equivocar les prioritats".

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario